'Geen Spurs, wel Premier League: Fati vertrekt op huurbasis bij Barcelona'

'Geen Spurs, wel Premier League: Fati vertrekt op huurbasis bij Barcelona'

30-08-2023 23:38 Laatste update: 23:45
26

Ansu Fati was hard op weg naar Tottenham Hotspur, maar Noord-Londen wordt niet zijn bestemming. FC Barcelona verhuurt de twintigjarige aanvaller dit seizoen aan Brighton, melden transfergoeroe Fabrizio Romano en Marca.

Fati is geen basisspeler bij Barça en beseft dat hij op zijn leeftijd speeltijd nodig heeft. Spurs bood de Spanjaard een uitkomst, maar Brighton gaat aan het langste eind trekken. Naar verluidt heeft manager Roberto De Zerbi een cruciale rol gespeeld om Fati naar het zuiden van Engeland te halen. The Seagulls gaan Fati voor één seizoen huren en bedingen geen optie tot koop.

Mede door blessures kon Fati zijn flitsende start bij Barcelona geen vervolg geven. Vorig jaar verlengde hij zijn contract tot medio 2027 en werd er een ontsnappingsclausule van één miljard euro opgenomen in de verbintenis. De Catalanen hebben nog altijd vertrouwen in Fati, maar beseffen dat het beter is dat de aanvaller elders aan speelminuten gaat komen.

Fati is met zestien jaar, negen maanden en 25 dagen de op twee na jongste debutant ooit voor Barcelona. In het huidige seizoen kwam hij in alle drie de competitieduels als invaller binnen de lijnen. Wel speelde hij al 112 officiële wedstrijden voor de Catalanen. Daarin scoorde hij 29 keer en gaf hij tien assists.