'PSV en Ajax zijn concreet en strijden samen om hoog aangeschreven Girona-talent'

'PSV en Ajax zijn concreet en strijden samen om hoog aangeschreven Girona-talent'

31-08-2023 07:52 Laatste update: 09:41
64

Er is een interessant transferspel gaande rondom Girona-talent Iker Almena. PSV en Ajax maken werk van de komst van de negentienjarige rechtsbuiten, terwijl Girona mikt op een contractverlenging. Dat meldt Relevo.

Almena is één van de meest veelbelovende talenten van Girona. De jonge linkspoot debuteerde nog niet in het eerste elftal van de Spaanse club, maar zat wel op de bank bij alle competitieduels dit seizoen. Girona hoopt het contract van Almena dan ook te verlengen en is daarover in onderhandeling met de speler, maar PSV en Ajax willen roet in het eten gooien.

De twee Nederlandse clubs zijn concreet voor de aanvaller, hebben al contact opgenomen met zijn entourage en hopen een transfer in het slot van de window te realiseren. Ook Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zijn in de markt voor Almena. 

Trainer Maurice Steijn ziet graag nog een rechtsbuiten naar Ajax komen, terwijl de aanval van PSV juist aardig gevuld is. De 1.78 meter lange Almena lijkt echter vooral een speler voor de toekomst te zijn, al maakte hij in de voorbereiding veel indruk bij het eerste elftal van Girona.