Vermoedelijke opstelling Ajax: twijfelgeval start, één noodgedwongen wijziging

Vermoedelijke opstelling Ajax: twijfelgeval start, één noodgedwongen wijziging

31-08-2023 08:08
36

Achter de naam van Steven Berghuis staat tegen Ludogorets nog een vraagteken bij Ajax, maar het Algemeen Dagblad verwacht dat de linkspoot gewoon gaat starten. Ook voorspelt de krant de opvolger van Mohammed Kudus in de aanval.

Ten opzichte van het heenduel in Bulgarije moet trainer Maurice Steijn sowieso één wijziging doorvoeren. Kudus, in Bulgarije goed voor een hattrick, is inmiddels getransfereerd naar West Ham United en niet meer van de partij. Aanwinsten Josip Sutalo, Chuba Akpom, Gaston Avila en Georges Mikautadze zijn op hun beurt allemaal nog niet speelgerechtigd tegen Ludogorets.

Daardoor blijven er weinig smaken over voor Steijn. De verwachting is dan ook dat de oefenmeester kiest voor Carlos Forbs op de rechterflank. Daarbuiten zal Ajax met dezelfde spelers als in het heenduel aantreden, voorspelt het AD. Dat zou betekenen dat Branco van den Boomen opnieuw plaats moet nemen op de bank, waardoor er een plekje vrijkomt voor Kenneth Taylor.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Hato, Medic, Wijndal; Tahirovic, Taylor; Forbs, Berghuis, Bergwijn; Brobbey.