Ajax met schaamrood op kaken naar Europa League na wanvertoning tegen Ludogorets

Ajax met schaamrood op kaken naar Europa League na wanvertoning tegen Ludogorets

31-08-2023 21:52
197

Ajax heeft donderdagavond de fans zwaar teleurgesteld met een dramatisch optreden tegen Ludogorets. De Amsterdammers verloren in een matige wedstrijd met 0-1 van Ludogorets. Door de ruime winst in Bulgarije mag de ploeg van Maurice Steijn alsnog de Europa League in.

In de basiself was er weer plek voor Branco van den Boomen. Steven Berghuis begon net als Davy Klaassen vanaf de bank. Eerstgenoemde was wat ziek, maar kon alsnog wel invallen bij de Amsterdammers. Owen Wijndal kreeg de voorkeur op linksback. Aanwinsten als Georges Mikautadze, Chuba Akpom en Josip Sutalo konden nog niet meedoen. Ajax verdedigde een 1-4 voorsprong uit het heenduel tegen Ludogorets.

Al vanaf het eerste fluitsignaal leek het bij Ajax niet op het voetbal dat Steijn wil spelen. De Amsterdammers oogden futloos en leken er niet echt vol voor te willen gaan. Op een schot van Kenneth Taylor na viel er bijzonder weinig te beleven. Uiteindelijk gingen de Amsterdammers zonder goals de rust in. Het publiek trakteerde de manschappen van Steijn dan ook op een flink fluitconcert.

Na de rust leek het even beter te worden. De bal ging wat sneller rond en het tempo leek omhoog te gaan, maar die periode duurde niet heel lang. Ajax zakte gewoon weer terug in het matige en futloze spel en tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg ook nog op achterstand. Matías Tissera zorgde rond minuut 60 voor de 0-1. Uiteindelijk bleef de 0-1 op het scorebord staan en moest Ajax onder een nog luider fluitsignaal richting de kleedkamers.

Het spel was er absoluut niet naar, maar de Amsterdammers mogen wel de groepsfase van de Europa League in. De loting voor de groepsindeling van het Europese toernooi is vrijdag vanaf 13:00 uur te volgen.