Hatzidiakos bevestigt AZ-exit na behalen Conference League: 'Mijn droom volbracht'

Hatzidiakos bevestigt AZ-exit na behalen Conference League: 'Mijn droom volbracht'

31-08-2023 22:59
59

Pantelis Hatzidiakos heeft bevestigd dat de return tegen SK Brann zijn laatste wedstrijd in het shirt van AZ was. De Griekse verdediger speelde sinds 2011 voor de Alkmaarders, maar kiest nu voor een overstap naar Cagliari. Hatzidiakos heeft in ieder geval een prachtige tijd bij de club gehad.

"Dit is mijn afscheid", vertelt een zichtbaar emotionele Hatzidiakos. "Ik heb hier prachtige jaren gehad. Mijn droom was om voor AZ 1 te spelen met een vol stadion en Europees voetbal. Daar ben ik ontzettend trots op en daar wil ik iedereen voor bedanken. Een mooie afscheid kan ik me niet wensen. Ik dacht ook telkens tijdens de wedstrijd: ‘Ik wil afscheid nemen met Europees voetbal.’ Als het niet was gelukt, was mijn afscheid niet mooi geweest."

"Vanaf morgen ben ik speler van Cagliari", kan Hatzidiakos eindelijk eerlijk vertellen. Hij is niet de eerste AZ-speler die deze zomer naar Italië vertrekt. Tijjani Reijnders (AC Milan), Sam Beukema en Jesper Karlsson (allebei Bologna) gingen hem al voor. Ook Milos Kerkez vertrok bij AZ, maar hij ging naar Bournemouth. Hatzidiakos tekent voor vier seizoenen bij Cagliari en kan dit weekend al bij de wedstrijdselectie zitten.