Pavlidis uitgeroepen tot speler van de maand augustus, Ajax levert grootste talent

Pavlidis uitgeroepen tot speler van de maand augustus, Ajax levert grootste talent

03-09-2023 09:40 Laatste update: 09:46
51

Vangelis Pavlidiz is uitgeroepen tot speler van de maand augustus in de Eredivisie. De teller van de AZ-spits staat na drie speelrondes alweer op drie. De prijs voor grootste talent van de maand is voor Ajax-verdediger Jorel Hato. 

Pavlidis is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De Griek, die interesse genoot van onder meer Bologna en Sevilla, scoorde drie keer en was daarnaast ook nog goed voor een assist. In de duels met Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk loste hij daarnaast zeven schoten. Niemand nam in de Eredivisie nam zovaak het doel van de tegenstander onder vuur. Pavlidis kan zijn seizoenstotaal zondagmiddag vanaf 16.45 uur weer opvijzelen. Dan staat het uitduel met Vitesse op het programma. 

De prijs van meest talentvolle speler van de afgelopen maand gaat naar Hato. De nog altijd maar zeventienjarige verdediger brak vorig seizoen door onder John Heitinga en is ook dit seizoen basisspeler onder zijn nieuwe trainer: Maurice Steijn. Hato moet wat betreft hoeveelheid gewonnen duels alleen NEC'er Youri Baas voor zich dulden. Ook staat hij derde op de lijst van spelers met de meeste intercepties. Zondagmiddag moet Hato naar alle waarschijnlijkheid weer aan de bak met Ajax, dat op bezoek gaat bij Fortuna Sittard.