Ajax 'één grote vergaarbak': 'Ik wens de supporters heel veel sterkte dit jaar'

Ajax 'één grote vergaarbak': 'Ik wens de supporters heel veel sterkte dit jaar'

04-09-2023 15:53
164

Emile Schelvis vraagt zich af of Davy Klaassen er goed aan heeft gedaan Ajax te verruilen voor Internazionale. De Serie A-expert laat zich in #DoneDeal van VoetbalPrimeur uit over de transfer van de middenvelder.

Op Deadline Day maakte Klaassen de verrassende overstap naar Inter. "Ik denk dat Klaassen van de ene bank naar de andere verhuist", stelt Schelvis. "Ik denk dat hij in Amsterdam meer speeltijd had gekregen dan hij nu in Milaan gaat krijgen. Maar het zal ook een financiële en sociale afweging zijn." De commentator zegt dat Klaassen met ploeggenoten Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in een 'warm bad' terechtkomt. Maar: "Qua voetbal hebben ze nog Barella en Frattesi in de ploeg."

Wedden

Meer odds

"Ze hebben nog zo veel mogelijkheden voordat Klaasen aan bod komt. Achter de spits staat Thuram, die is de laatste weken een van de beste. Waar gaat er een rol ontstaan voor Davy?", vraagt de commentator zich af. Schelvis constateert dat Ajax na Dusan Tadic en Daley Blind opnieuw een echt Ajacied is kwijtgeraakt. "Ik gun Klaassen het beste, maar ik denk dat het voor Ajax het volgende gemis is. Wat blijft er over van de ruggengraat die de spelersgroep zo sterk maakte?"

"Het is één grote vergaarbak aan mensen die alles nog moeten bewijzen", luidt de harde conclusie van Schelvis. "Daaromheen zit een trainer die alles ook zelf voor het eerst meemaakt en mensen daar boven die er ook voor het eerst zitten. Ik wens de supporters van Ajax heel veel sterkte het komende jaar. Er wordt ingekocht op het tweede niveau van Engeland, Duitsland en Frankrijk. Dat is Ajax-onwaardig."

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: