Update: voormalig PSV-target Sánchez verkast definitief naar Turkije

Update: voormalig PSV-target Sánchez verkast definitief naar Turkije

04-09-2023 22:53 Laatste update: 22:53
98

Davinson Sánchez vertrok niet naar PSV, maar heeft nu alsnog een transfer te pakken. De 27-jarige verdediger verruilt Tottenham Hotspur voor Galatasaray. Tanguy Ndombele bewandelt bovendien dezelfde weg, meldt Fabrizio Romano.

PSV leek vlak voor de transferdeadline all-in te gaan voor Sánchez, maar koos uiteindelijk toch voor Armel Bella-Kotchap. Die laatste wordt gehuurd van Southampton. Ook de Colombiaanse ex-Ajacied heeft nu alsnog een nieuwe club gevonden. Spurs en Galatasaray hebben een akkoord bereikt over een transfer ter waarde van tien à vijftien miljoen euro, inclusief bonussen. Dat meldt Fabrizio Romano.

Voor Sánchez ligt een contract tot medio 2027 klaar bij de Turkse kampioen, die zich deze zomer onder meer al versterkte met Hakim Ziyech, Mauro Icardi, Angeliño, Wilfried Zaha en Kerim Demirbay. Daar blijft het bovendien niet bij. In het kielzog van Sánchez maakt ook Ndombele de overstap van Tottenham naar Cim Bom Bom. De Franse middenvelder wordt gehuurd, met een optie tot koop.

Update: Galatasaray en Tottenham Hotspur hebben de transfer van Sánchez maandagavond laat wereldkundig gemaakt. De centrumverdediger laat Spurs na zes seizoenen achter zich. Galatasaray betaalt tussen de tien en vijftien miljoen euro voor de centrumverdediger, die zich binnenkort kan voorstellen aan teamgenoot Hakim Ziyech.