De Boer vindt geringe inspraak Steijn logisch: 'Een trainer is een voorbijganger'

De Boer vindt geringe inspraak Steijn logisch: 'Een trainer is een voorbijganger'

04-09-2023 21:50 Laatste update: 21:59
71

Marco van Basten stelt dat er de afgelopen periode overduidelijk te weinig communicatie heeft plaatsgevonden tussen Maurice Steijn en Sven Mislintat. Eerstgenoemde liet zondag weten dat hij nauwelijks inspraak heeft gehad op het transferbeleid. Volgens Ronald de Boer is dat niet meer dan logisch, aangezien een trainer uiteindelijk slechts een 'voorbijganger' is. 

"Steijn en Mislintat moeten echt kunnen lezen en schrijven met zijn tweeën. Hieruit blijkt dat ze totaal geen communicatie hebben. Dodelijk", aldus Van Basten maandagavond bij Rondo. De voormalig topspits doelt daarmee op de teksten van Steijn na afloop van Fortuna Sittard - Ajax

Ronald de Boer mengt zich vervolgens in het gesprek. "Hier moet ik wel een nuance in brengen. Hij (Steijn, red.) is de nieuwe trainer. Mislintat was al aangenomen. Er zijn gewoon taken en hij is de td. Hij is verantwoordelijk voor wat er op het veld komt te staan. Zo zit het in elkaar. Een trainer is een voorbijganger. Ga je het dan omdraaien? Ga je hem (Steijn, red.) inspraak laten hebben op alle spelers die gehaald worden? Als dat verkeerd gaat dan gaat iedereen ook zeggen: wat is dit nou."

Volgens Van Basten moet de communicatie veel en veel beter, iets wat in het verleden wel het geval was in Amsterdam. "Ze moeten heel veel overleggen met elkaar. Marc (Overmars, red.) en Ten Hag (Erik, red.) waren constant aan de telefoon. Die weten van elkaar precies wat ze willen, wat ze voelen. Elke dag. Deze twee hebben elkaar twee keer per dag gebeld. That's it."