Bruggink zet punt achter Eiting-soap: 'Zoveel verwijten, ben er beetje klaar mee'

Bruggink zet punt achter Eiting-soap: 'Zoveel verwijten, ben er beetje klaar mee'

5 september - 15:18
119

Arnold Bruggink is blij dat de transfersoap omtrent Carel Eiting voorbij is. De middenvelder kwam na een lange strijd tussen FC Volendam en FC Twente uiteindelijk toch naar Enschede, een overstap die gepaard ging met de nodige onderlinge verwijten. 

Bruggink staat dinsdagmiddag voor de camera van ESPN. De technisch directeur blikt terug op de afgelopen weken, waarin hij zijn handen vol heeft gehad aan de slepende Eiting-soap. "Dat is buitengewoon vervelend geweest. Voor alle partijen. Het is gegaan zoals het gegaan is, het is alleen gewoon niet wat je wilt. Die situatie is ontstaan en wij hebben daarin gedaan wat we moesten doen en wat we konden doen. Ik heb het vooral voor Carel heel erg vervelend gevonden. Ik weet ook wat daaronder zit, ten opzichte van de mensen bij Volendam. Dat was gewoon vervelend."

De 46-jarige Bruggink doelt daarmee op de relatie die Eiting had met de mensen binnen Volendam. "Die hadden gewoon een hele goede band samen. Daar waren wij van op de hoogte. Daar kwamen we gaandeweg ook achter, dat die band gewoon heel erg goed was. Er was natuurlijk een voorgeschiedenis van waarom hij daar is gaan spelen."

Wim Jonk, technisch manager van Volendam, verweet Twente zondag bij Goedemorgen Eredivisie van het achter de rug van Volendam om praten met Twente. Een uitspraak waar Bruggink geen boodschap aan heeft. "Er zijn zoveel verwijten over en weer gemaakt. Daar ben ik eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee. Wij hebben gewoon geïnformeerd wat de status was. Of hij überhaupt geïnteresseerd was, en zo is het uiteindelijk gegaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s