Anderlecht stunt en pikt opvolger van Verbruggen transfervrij op

Anderlecht stunt en pikt opvolger van Verbruggen transfervrij op

05-09-2023 21:54 Laatste update: 21:54
70

Anderlecht heeft heeft de opvolger van de vertrokken Bart Verbuggen gevonden: Kasper Schmeichel. De Deense routinier kwam transfervrij over van OGS Nice en tekende in Brussel een eenjarig contract.

Deze transferzomer verliet Verbruggen Anderlecht voor een nieuw avontuur bij Brighton & Hove Albion. Vervolgens werd Maxime Dupé eerste keeper, alleen gaat hij nu dus de concurrentie aan met Schmeichel. "Anderlecht is een grote club en veel voormalige teamgenoten spreken altijd met zoveel lof en warmte over deze club. Het was iets waar ik echt deel van wilde uitmaken", aldus de sluitpost op de clubsite van zijn nieuwe werkgever.

Bij Leicester City stond Schmeichel bijna driehonderd duels onder de lat. Daarnaast speelde hij maar liefst 93 interlands voor Denemarken. In de zomer van 2022 maakte hij de transfer naar OGC Nice. Daar keepte Schmeichel in het seizoen 2022/2023 in totaal 46 wedstrijden. 

Schmeichel heeft bij Anderlecht de optie gekregen om zijn contract met één jaar te verlengen. De Belgische topclub staat momenteel op de tweede plaats in de Jupiler Pro League