Voormalig Griekenland-bondscoach Van 't Schip waarschuwt: 'Een hele goede speler'

Voormalig Griekenland-bondscoach Van 't Schip waarschuwt: 'Een hele goede speler'

06-09-2023 21:35 Laatste update: 21:43
41

John van ’t Schip weet als geen ander wat Oranje komende donderdag kan verwachten van Griekenland. De voormalig aanvaller was twee jaar lang bondscoach van de EK-winnaar van 2004 en geeft in gesprek met De Telegraaf advies aan Ronald Koeman, die vooral moet waken voor middenvelder Anastasios Bakasetas.

Van 't Schip stond tussen 2019 en 2021 samen met assistent-trainer Aron Winter voor de groep bij Griekenland. De oud-trainer van PEC Zwolle werd opgevolgd door Gus Poyet, die zich met de Grieken tot op heden een geduchte concurrent van Oranje toont in de spannende Groep B. "Van oudsher weten ze in het Griekse voetbal wel hoe ze het achterin dicht moeten zetten. Het is de Griekse voetbalcultuur om daar twee, grote, fysiek sterke verdedigers neer te zetten, zoals heel goed werkte op het EK 2004, en daarbij minder te kijken naar het voetballende vermogen", aldus Van 't Schip.

De vleugelaanvaller van weleer haalde onder anderen voormalig AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos bij de nationale ploeg. "Met zijn opbouwende kwaliteiten is Hatzidiakos heel belangrijk geworden voor het team", vervolgt Van 't Schip, die stelt dat Griekenland voorin een 'luxeprobleem' heeft. In de punt van de aanval speelt Georgios Giakoumakis (ex-VVV-Venlo), Vangelis Pavlidis (AZ) of Anastasios Douvikas (ex-FC Utrecht). 

Waar Oranje volgens Van 't Schip echter het meest voor moet waken, is Bakasetas. "Dat is een heel goede speler. Bakasetas, die bij Trabzonspor speelt, is de middenvelder met het meeste voetballende vermogen. Een slimme speler, die hard werkt voor het team, maar ook goals maakt en assists verzorgt. Je moet ervoor waken dat je hem te veel ruimte geeft, want via hem komt het Griekse team goed aan het voetballen." Nederland - Griekenland begint donderdagavond om 20.45 uur. Het duel wordt afgewerkt in het Philips Stadion.