'Met Verbruggen en een fitte Bijlow kan Oranje de komende tien jaar voort'

'Met Verbruggen en een fitte Bijlow kan Oranje de komende tien jaar voort'

07-09-2023 07:48
111

Michel Vorm denkt niet dat het Nederlands elftal momenteel met een keepersprobleem kampt. In aanloop naar het duel met Griekenland bestond er veel onzekerheid over wie het doel van Oranje moest verdedigen, maar volgens de oud-doelman van Tottenham Hotspur ziet de toekomst onder de lat er rooskleurig uit. 

De inmiddels gestopte Vorm maakte deel uit van de selectie voor de WK's van 2010 en 2014 én het EK van 2012. Dat de keuze van bondscoach Ronald Koeman uiteindelijk op Mark Flekken is gevallen, is volgens hem goed te verklaren. "Mark heeft een mooie leeftijd en er zit een goede kop op. Ik vind dat hij het bij Brentford heel goed doet. Waarbij wel aangetekend dat clubvoetbal iets anders is dan interlandvoetbal", aldus de voormalig international tegenover De Telegraaf

Vorm, die uiteindelijk vijftien interlands speelde, vindt de huidige situatie bij Oranje 'niet ideaal'. "Elke keeper is gebaat bij een bepaald ritme, dus veel interlands achter elkaar. Maar het is door blessures nu eenmaal zoals het is." Zorgwekkend is het volgens de oud-sluitpost van FC Utrecht niet. "Natuurlijk wenst elke bondscoach zich een vaste eerste doelman als Hans van Breukelen of Edwin van der Sar. Maar met Verbruggen en een fitte Bijlow denk ik dat Oranje de komende tien jaar voort kan."