'Ik moest voor mijn kans bij Ajax gaan, maar dat duurde uiteindelijk best lang ja'

'Ik moest voor mijn kans bij Ajax gaan, maar dat duurde uiteindelijk best lang ja'

09-09-2023 13:51
46

Bruno Varela speelde uiteindelijk 270 minuten in het shirt van Ajax, maar de Portugese doelman kijkt nog altijd terug op een geweldige tijd. De 28-jarige sluitpost was de tweede keeper achter André Onana, maar de Champions League-avonden zal hij nooit vergeten.

Varela speelde van 2019 tot 2020 anderhalf jaar voor de Amsterdammers en maakte in die tijd prachtige wedstrijden mee. De doelman van Vitor Guimarães zat op de bank tijdens legendarische Champions League-duels met Real Madrid en Juventus. "De mooiste voetbalavond die ik heb meegemaakt", vertelt Varela tegen Elf Voetbal over het duel met Real Madrid. 

Wedden

Meer odds

De doelman uit Portugal kan zich de avond tegen Real nog goed herinneren. "Na de wedstrijd stond ik met een Amsterdamse vlag, die vanaf de tribune werd gegooid, op het veld te dansen." Varela was erg gelukkig bij Ajax, ondanks dat hij niet zoveel speelde. "Dat snapte ik, gezien zijn kwaliteiten. Ik was lang niet zo ver als hij. Ik moest mijn kans grijpen zodra die voorbij kwam. Dat duurde uiteindelijk best lang."