Roda nestelt zich aan kop in Keuken Kampioen Divisie, drie wedstrijden stilgelegd

10-09-2023 09:23 Laatste update: 09:42
88

Hoewel de interlandperiode volop bezig is, dendert de Keuken Kampioen Divisie door. Nadat Willem II op vrijdagavond al met 2-1 te sterk was voor MVV Maastricht, stonden op zaterdagavond de wedstrijden Telstar-VVV-Venlo, SC Cambuur-FC Den Bosch en NAC Breda-Roda JC op het programma.

Roda wist de uitwedstrijd in het Rat Verlegh Stadion met 1-3 te winnen. Na een kwartier stond de ploeg uit Kerkrade al op een 0-2 voorsprong, door goals van Enrique Peña Zauner en Maximilian Schmid. Roy Kuijpers maakte namens NAC de aansluitingstreffer, maar diep in blessuretijd scoorde Arjen van der Heide de 1-3 voor Roda. De club uit Kerkrade herovert hiermee de koppositie, met twaalf punten uit vijf duels.

VVV-Venlo sleepte laat in de wedstrijd de overwinning binnen. Telstar kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Jayden Turfkruier, maar na zeventig minuten was het Pepijn Doesburg die de Venlonaren op gelijke hoogte bracht. In de absolute slotminuten was het Martijn Berden die de winnende treffer liet aantekenen. Telstar eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Mees Kaandorp tweemaal geel kreeg.

SC Cambuur was in eigen huis met 3-1 te sterk voor FC Den Bosch. Binnen een kwartier spelen had spits Remco Balk reeds tweemaal toegeslagen, waarmee hij de Friezen al vroeg op een comfortabele voorsprong bracht. Rick Mulders deed wat terug namens de Brabanders, maar Milan Smit maakte middels een strafschop de 3-1, waarmee de wedstrijd definitief in het slot zat.

Opvallend is dat alle drie wedstrijden van zaterdagavond in de Keuken Kampioen Divisie tijdelijk gestaakt werden. In alle gevallen was de aanleiding een voorwerp dat op het veld werd gegooid. Een week eerder was het ook al raak, toen het treffen tussen Willem II en NAC voortijdig moest worden gestopt.