Bellingham blinkt uit bij Engelse zege, zwalkend Duitsland verslaat Frankrijk

12-09-2023 22:56 Laatste update: 23:00
26

Een bij vlagen zeer indrukwekkend Engeland heeft dinsdagavond het vriendschappelijke duel met Schotland op Hampden Park met 1-3 gewonnen. Uitblinker bij de Engelsen was Jude Bellingham. Ook Duitsland had eindelijk weer eens iets te vieren. Zonder de ontslagen bondscoach Hansi Flick werd vice-wereldkampioen Frankrijk met 2-1 verslagen.

Schotland - Engeland
Schotland leek voorafgaand een zeer geduchte opponent voor de Engelsen. De Schotten zijn immers nog foutloos in de EK-kwalificatie. Engeland bleek echter vanaf minuut één een maatje te groot. Het baltempo lag bij vlagen zeer hoog. Na 32 minuten spelend viel de verdiende openingstreffer. Phil Foden scoorde op aangeven van Manchester City-teamgenoot Kyle Walker. Enkele minuten later werd het 0-2. Bellingham, die dit seizoen zowel voor zijn club Real Madrid als voor zijn land schittert, nam de treffer voor zijn rekening.

Schotland kwam na rust nog wel even terug in de wedstrijd. Daarbij kreeg het hulp van invaller Harry Maguire, die een knullig eigen doelpunt maakte. Die spanning werd snel weer tenietgedaan, toen Harry Kane na 81 minuten spelen voor de 1-3 eindstand zorgde.

Duitsland - Frankrijk
Het Duitse nationale elftal verkeert momenteel in zwaar weer. Na het ontslag van Hansi Flick, die de laan uit werd gestuurd na een groot aantal nederlagen, moet er een nieuwe bondscoach gezocht worden. Met interim-bondscoach Rudi Völler kon er tegen de Fransen eindelijk weer een feestje worden gevierd. Thomas Müller scoorde al na vier minuten de openingstreffer.

In de slotfase werd het ook nog 2-0. Leroy Sané verdubbelde de score na een indrukwekkende loopactie. De overwinning leek nog even in gevaar te komen toen Antoine Griezmann een strafschop benutte, maar de eerste Duitse zege in het post-Flick-tijdperk is een feit. De komende dagen zal blijken wie de nieuwe bondscoach wordt. Als het aan de Duitse voetbaliconen Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm ligt, is Louis van Gaal de beste keuze.