Zomeraanwinst Ajax gekraakt om optreden: 'Liep bijna hele wedstrijd uit positie'

Zomeraanwinst Ajax gekraakt om optreden: 'Liep bijna hele wedstrijd uit positie'

17-09-2023 17:28
114

Karim El Ahmadi is geschrokken van het optreden van Josip Sutalo tijdens FC Twente - Ajax (3-1). De centrumverdediger, die deze zomer werd aangetrokken als nieuwe defensieleider, zakte volgens de ESPN-analist door het ijs. 

El Ahmadi zag dat FC Twente er met diepgaande middenvelders constant in slaagde om gevaarlijk worden. "Sutalo was eigenlijk nooit in de positie, ook in de tweede helft niet. Daar gokte Twente op, dat hij uit positie zou staan. Dan kon Ugalde profiteren. Dat was in de eerste en tweede helft het voornaamste probleem. Het leek alsof Hato (Jorrel, red.) de ervaren speler was en Sutalo het jonkie. Die liep bijna de hele wedstrijd uit positie", aldus de voormalig middenvelder. 

Sutalo baarde opzien door door bij het openingsdoelpunt van Twente weg te glijden en oogde daarnaast onzeker aan de bal. Collega-analist Marciano Vink had meer aandacht voor Twente, dat volgens hem gewoon erg sterk voor de dag kwam. "Het stond aan de kant van Twente dus gewoon goed. Ik vind het ook goed dat Twente aanvoelde wanneer het moest inzakken, om vervolgens meer ruimte in de omschakeling te creëren. Dat kan je doen met een team dat ingespeeld is en elkaar door en door kent. Dit team herkent de situaties en handelt ernaar. Dat is erg knap van de ploeg van Oosting."