Van Basten brandt Ajax totaal af: 'Een bende, catastrofe, hele seizoen een drama'

Van Basten brandt Ajax totaal af: 'Een bende, catastrofe, hele seizoen een drama'

18 september - 21:05 Laatste update: 22:38
240

Ajax moet het maandagavond bij Rondo behoorlijk ontgelden. Marco van Basten en Rafael van der Vaart hebben geen enkel goed woord over van de prestatie van de Amsterdammers tegen FC Twente (3-1 nederlaag). Ook technisch directeur Sven Mislintat, en de gehele structuur binnen de club, wordt met de grond gelijkgemaakt. 

"Het is hartstikke pijnlijk", begint Van Basten. "Wat je vreesde, wordt realiteit. Het is gewoon een drama. Slechte aankopen, geen niveau. Een td die zegt: in november mag je ons beoordelen. Volgens mij heb je dan de verkeerde club gekozen, want vanaf dag één moet je presteren bij Ajax."

"Vorig jaar was het al een bende, maar de bende is alleen maar groter en slechter geworden", vervolgt de oud-spits én trainer van de Amsterdammers. "Het is een catastrofe. Bij Ajax is er gewoon geen beleid. Je hebt geen algemeen directeur (Jan van Halst tijdelijk, red.). Vorig jaar Was Van der Sar (Edwin, red.) er, maar toen was het ook al een bende. Uiteindelijk hoeft niemand verantwoordelijkheid af te leggen, aan niets of niemand."

Ook op Mislintat is Van Basten erg kritisch. "Deze man is binnengekomen, heeft een trainer aangesteld en is met de portemonnee gaan winkelen. Dat is het. Iedereen kijkt toe en knikt." Tafelgenoot Van der Vaart houdt er dezelfde mening op na. "De grote ramp is dat hij alles bepaalt, Mislintat. Dat zie je ook in die interviews van Steijn. We hebben nu voor 100 miljoen uitgegeven. Maar hier zit werkelijk waar niks bij, dan snap ik wel dat je als trainer wanhoopt." 

'Seizoen al voorbij'
Van Basten heeft geen enkele vertrouwen meer in een goede afloop. "Dit is gewoon kansloos. Dit hele seizoen is een drama". Van der Vaart ziet nog een reddingsboei: Alex Kroes, de toekomstig algemeen directeur van de Amsterdammers. "Reken maar dat hij tegen Mislintat gaat zeggen: wiebelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s