Officieel: Marseille-trainer Marcelino vertrekt daags voor EL-duel met Ajax

Officieel: Marseille-trainer Marcelino vertrekt daags voor EL-duel met Ajax

20-09-2023 15:10 Laatste update: 15:32
21

Marcelino is per direct vertrokken als trainer van Olympique Marseille. Het nieuws hing al even in de lucht, maar is woensdagmiddag officieel wereldkundig gemaakt door de Franse club. Marseille kent zodoende een behoorlijk chaotische aanloop richting het uitduel met Ajax van komende donderdag in de Johan Cruijff ArenA. 

Dinsdag wisten diverse Franse media al te melden dat een vroegtijdige exit van Marcelino aanstaande was. De Spaanse trainer, die afgelopen zomer de rol overnam van Igor Tudor, zou zelf de knoop door hebben gehakt na de bedreigingen vanuit diverse supportersgroepen aan het adres van Pablo Longoria, de voorzitter van Marseille. 

Niet alleen Marcelino vertrekt. Ook zijn voltallige technische staf houdt het al na zeven wedstrijden voor gezien. Jean-Pierre Papin, oud-aanvaller van de club, neemt de honneurs waar tegen Ajax, waar ook sprake is van een behoorlijke crisis. 

Marcelino gaat nu de geschiedenisboeken in als de kortst dienende trainer van Marseille deze eeuw. Eerder werd al bekend dat ook het bestuur van de roemruchte Franse club niet aanwezig is in Amsterdam. De leden van de directie hebben een stap teruggedaan naar aanleiding van diezelfde bedreigingen. Zij zijn verzocht niet direct op te stappen, maar om pas een keuze te maken na een periode van reflectie.