Zaakwaarnemer reageert op Mislintat-gate: 'Grootste onzin die ik ooit heb gehoord'

Zaakwaarnemer reageert op Mislintat-gate: 'Grootste onzin die ik ooit heb gehoord'

20-09-2023 19:39
164

Arthur Beck, zaakwaarnemer bij AKA Global, heeft voor het eerst gereageerd op de controverse rond Ajax-directeur Sven Mislintat. De Amsterdammers kochten op Deadline Day Borna Sosa, die bij het zaakwaarnemersbureau aangesloten zit, van VfB Stuttgart. AKA Global is eerder dit jaar belanghebbende geworden in Mislintats bedrijf Matchmetrics GmbH.

Sosa wisselde vlak voor het sluiten van de transfermarkt van zaakwaarnemersbureau. Ajax is een onderzoek gestart naar de handelswijze en plots werd AKA Global landelijk nieuws in Nederland. "Voor de transferperiode heeft Sven Ajax overal van op de hoogte gebracht en Ajax gaf aan het geen probleem te vinden. We willen volledig eerlijk en transparant werken en hebben niets te verbergen. Alles is open", verklaart Beck aan Voetbal International

"Als ik verborgen had willen blijven, dan had niemand mijn naam kunnen vinden en zou ik onzichtbaar zijn", vervolgt de agent. "In Matchmetrics heb ik niets met Sven te maken, omdat hij één van de eigenaren is. Ik heb geïnvesteerd omdat ik gebruik maak van data en daar veel waarde aan hecht." Recent was Beck nog geen zaakwaarnemer van Sosa, wat het opvallend maakt dat hij de Kroaat begeleidde in diens deal met Ajax. "Dat de transfer alleen met mij als zaakwaarnemer kon, is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb."

"Ik ken Borna al heel lang en was één van meerdere agenten die werk gedaan heeft voor hem. Ik mocht namens de speler praten met meerdere clubs, ook Ajax. Een paar weken eerder heb ik hem aangeboden bij Ajax", aldus Beck. "Ik heb aangegeven dat er meerdere opties waren en dat als Sven hem zou willen, er snel gehandeld moest worden. Op de laatste dag van de transferperiode (na de verloren wedstrijd tegen Ludogorets, red.) was het de trainer van Ajax die Borna toch wilde hebben, niet Sven. Daarna zijn we gaan praten en kwam er een deal tot stand."