'Mislintat nog niet geschorst door Ajax uit angst voor juridische stappen'

'Mislintat nog niet geschorst door Ajax uit angst voor juridische stappen'

20-09-2023 23:24
199

Sven Mislintat is nog niet geschorst door Ajax, omdat de Amsterdammers bang zijn voor juridische stappen van de Duitser als men dat doet. De Telegraaf beweert dat Pier Eringa, de voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax, dat heeft onthuld bij de Buitengewone Algemene Ledenvergadering.

Woensdagavond vond er een Buitengewone Algemene Ledenvergadering plaats bij Ajax, vanwege de benoeming van een nieuwe bestuursraad. Eringa liet zijn gezicht daar zien en kreeg volgens De Telegraaf veel kritiek te verduren van de aandeelhouders. Ook kreeg de voorzitter van de rvc vragen waarom Mislintat nog niet geschorst is, nu er een onderzoek vanwege belangenverstrengeling naar hem loopt.

Volgens De Telegraaf beriep Eringa zich op 'voorzichtigheid’ en ’proportionaliteit'. 'Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw: Eringa vertelde de leden bang te zijn voor juridische represailles van Mislintat', zo stelt de ochtendkrant.

Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de soap rondom Mislintat. Ook zijn oude club VfB Stuttgart heeft naar eigen zeggen inmiddels een onderzoek gestart naar de Duitse directeur.