Derksen draagt Van Gaal aan bij Ajax: 'Ik vind het helemaal geen gek idee'

Derksen draagt Van Gaal aan bij Ajax: 'Ik vind het helemaal geen gek idee'

21-09-2023 09:04
86

Als het aan Johan Derksen ligt, neemt Louis van Gaal de taken van Sven Mislintat bij Ajax over. De Duitse technisch directeur ligt flink onder vuur en Derksen denkt dat de voormalig Oranje-bondscoach geschikt is als 'crisismanager'.

Bij Vandaag Inside gaat Derksen dieper in op de organisatorische wanorde bij Ajax. "Ajax is altijd een club geweest die goede bestuursleden en beleidsbepalers zelf voortbracht. Die hebben Ajax met hun hart geleid", begint hij. "Nu hebben ze allemaal buitenstaanders in de Raad van Commissarissen, die allemaal vijftig ruggen in hun zak steken. Die Ajax-jongens deden dat niet, die deden het voor de club."

Derksen vermoedt dat de Ajax-organisatie spijt heeft dat er zoveel 'buitenstaanders' zijn binnengehaald. De vraag rijst wie orde op zaken moeten stellen, nu bekend is dat Alex Kroes - de opvolger van Edwin van der Sar als algemeen directeur - pas volgend jaar kan beginnen. "Ik vind het helemaal geen gek idee om alle technische zaken over te geven aan Van Gaal. Als crisismanager", aldus Derksen.

"Dit seizoen is verloren en dat kost zoveel geld, want ze halen de Champions League niet", neemt hij een voorschot op de eindklassering in de Eredivisie. "Daardoor zitten ze een paar jaar in de problemen, financieel."