'Geen Ajax-rentree, maar Bundesliga: El Ghazi vindt na PSV-exit nieuwe club'

'Geen Ajax-rentree, maar Bundesliga: El Ghazi vindt na PSV-exit nieuwe club'

21-09-2023 13:06 Laatste update: 17:48
46

Anwar El Ghazi heeft zo goed als zeker een nieuwe club gevonden. De 28-jarige aanvaller staat op het punt om een contract te tekenen bij FSV Mainz 05, meldt de Duitse tak van Sky Sports.

El Ghazi en PSV besloten op Deadline Day in onderling overleg het contract van de speler te verscheuren, zodat hij in alle rust op zoek kon gaan naar een nieuwe werkgever. Hij hield zijn conditie op peil bij Jong Ajax - volgens diverse media zagen bepaalde mensen binnen Ajax hem graag terugkeren in Amsterdam - en nu heeft El Ghazi zo goed als zeker weer onderdak. Mainz, hekkensluiter in de Bundesliga, lijkt hem te gaan vastleggen.

Het is onduidelijk voor hoeveel jaar El Ghazi gaat tekenen bij Mainz, waar hij met Sepp van den Berg een Nederlander treft. Ook Phillipp Mwene, vorig jaar ploeggenoot van El Ghazi bij PSV, is actief bij Mainz. In Eindhoven had de buitenspeler weinig perspectief op speeltijd. Met Noa Lang, Johan Bakayoko, Hirving Lozano en Yorbe Vertessen is trainer Peter Bosz ruim bezet op de flanken.

Ook Fabrizio Romano maakt melding van de aanstaande transfer. El Ghazi wordt donderdag medisch gekeurd door Mainz. Hij zal een contract tot medio 2024 tekenen met een optie voor een extra seizoen.

Als El Ghazi er uitkomt met Mainz, begint hij aan zijn vierde buitenlandse avontuur. Eerder speelde hij voor OSC Lille, Aston Villa en Everton.