Steijn over keuze voor Taylor: 'Mannsverk heeft het gewoon niet goed gedaan'

Steijn over keuze voor Taylor: 'Mannsverk heeft het gewoon niet goed gedaan'

21-09-2023 21:49
66

Dat Maurice Steijn er donderdagavond voor heeft gekozen om Sivert Mannsverk te passeren, heeft met zijn optreden van afgelopen zondag tegen FC Twente maken. De Ajax-trainer erkende voorafgaand aan het Europa League-duel met Olympique Marseille dat de controlerende middenvelder het 'gewoon niet goed' heeft gedaan tegen de Tukkers. 

Mannsverk kreeg van Steijn de kans tegen Twente. De Noor zakte tijdens zijn debuut in Enschede behoorlijk door het ijs, waardoor Steijn besloot hem te passeren en tegen Marseille voor Kenneth Taylor te kiezen. "We hebben veel van hem gezien, hij heeft ook een paar keer getraind. Vorige keer ging het ook tussen hem en Taylor. Er was toen grote twijfel. Mannsverk heeft het gewoon niet goed gedaan, en we kennen de kwaliteiten van Taylor", aldus Steijn vlak voor aanvang voor de camera van Veronica. 

Waar Mannsverk tegen Marseille is geslachtofferd, geldt dat ook voor Devyne Rensch, die vervangen is door Anton Gaaei. "Rensch had tegen Twente ook wat fysieke problemen. We spelen drie wedstrijden in zeven dagen en Anton heeft het goed gedaan. Tegen FC Twente hebben we een slechte beurt gemaakt. Dat hebben we snel proberen af te sluiten. Dit is een totaal andere wedstrijd. Dat moet ook inspireren voor de boys."