Go Ahead boekt overtuigende zege op Fortuna en klimt naar vijfde plek

22-09-2023 21:57
38

Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd tegen Fortuna Sittard overtuigend gewonnen. In de Adelaarshorst wonnen de Deventenaren met 3-0, na goals van Oliver Edvardsen, Sylla Sow en Philippe Rommens. Door de zege staat Go Ahead nu op tien punten uit vijf duels.

In de vierde minuut kwam het eerste gevaar in de wedstrijd van Go Ahead Eagles, al kon Fortuna-doelman Ivor Pandur de bal makkelijk oppakken. Het initiatief bleef bij de thuisclub, die het ook via Philippe Rommens probeerde. Zijn schot werd echter geblokt door de defensie van de Limburgers. Na een kwartier spelen neemt aanvoerder Bas Kuipers Pandur serieus onder vuur, en kan de Kroaat net redding brengen.

Go Ahead dringt aan blijft gevaarlijk, via Bobby Adekanye en Victor Edvardsen. Pandur blijft echter een sta-in-de-weg voor de Deventenaren. Na een half uur spelen moet Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange voor het eerst ingrijpen, na pogingen van Tijani Noslin en Kaj Sierhuis, maar scoren doet Fortuna niet. Aan de andere kant gebeurt dat uiteindelijk wel, als Oliver Edvardsen een aangeven van Adekanye in kan tikken: 1-0. Net voor rust is er een mooi eerbetoon voor Go Ahead-supporter Erwin Morsman, die deze week op 43-jarige leeftijd onverwachts overleed.

Vijf minuten na rust krijgt Victor Edvardsen de kans om de scoren te verdubbelen, maar na een kort genomen corner van Rommens en Kuipers raakt de Zweed de paal. Na een uur spelen laat Fortuna-spits Sierhuis zich zien en komt hij tot een grote kans, maar hij ziet zijn schot geblokkeerd worden door een verdediger. Langzamerhand laat de ploeg uit Sittard meer zijn tanden zien en na zeventig minuten is het zelfs dichtbij de gelijkmaker, maar Deroy Duarte raakt de paal.

Een kwartier voor tijd is het echter Go Ahead dat tot scoren komt. Invaller Sylla Sow schiet de 2-0 binnen, waarmee de wedstrijd beslist lijkt. Net voor tijd lijkt het team van trainer René Hake zelfs een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de 3-0 te maken, maar de VAR steekt een stokje voor de penalty die gegeven werd. Uit een vrije trap van Rommens maken de Deventenaren uiteindelijk alsnog de 3-0.