Benfica boekt mede dankzij hoofdrolspeler Neres zege in Portugese Klassieker

29-09-2023 23:28 Laatste update: 30-09-2023 00:07
30

Benfica heeft vrijdagavond aan het langste eind getrokken in de Portugese Klassieker tegen FC Porto. De ploeg van trainer Roger Schmidt speelde ruim tachtig minuten lang met een man meer, maar wist, mede dankzij David Neres, pas diep in de tweede helft tot scoren te komen.

Neres had niet alleen bij de latere 1-0 een hoofdrol, maar stond ook na negentien minuten spelen al in de spotlights. De voormalig Ajax-aanvaller dribbelde richting het vijandelijke doel, waarna hij werd neergehaald door Fábio Cardoso. Neres werd door de scheidsrechter als een doorgebroken speler gezien en Cardoso kreeg rood.

Benfica stond zodoende met een man meer, maar veel gevaar wisten Schmidt en co. in de eerste helft niet te stichten. In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg, die voor het laatst een Klassieker in eigen huis won in 2018, stukken beter voor de dag. Dat resulteerde na 68 minuten spelen in de enige treffer van de avond. Neres zag zijn voorzet bij Angel Di María belanden. De Argentijn raakte de bal eigenlijk helemaal niet zo goed, maar scoorde wel.

Porto, waar Francisco Conceição nog binnen de lijnen kwam, wist zich niet meer terug te knokken. Benfica trok de zege uiteindelijk over de streep. De club van middenvelder Orkun Kökcü, die negentig minuten speelde, is nu voorlopig koploper in Portugal.