Ten Hag gaat in op Antony-rentree en bevestigt nieuws: 'Hij moet onder het mes'

02-10-2023 14:16 Laatste update: 15:55
38

Antony keert dinsdagavond tegen Galatasaray mogelijk terug in de wedstrijdselectie van Manchester United. Manager Erik ten Hag bevestigt dat hij de rentree van de Braziliaan in overweging neemt.

Voor het weekend maakte United in een statement bekend dat Antony de groepsactiviteiten weer had hervat. Tijdens het duel met Crystal Palace (0-1) zat hij nog niet bij de selectie, mogelijk komt daar in de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray verandering in. "We nemen het in overweging. Gisteren (zondag, red.) was de eerste keer dat hij weer meetrainde. We zullen een beslissing nemen", zegt Ten Hag op het persmoment van maandag.

Ten Hag krijgt de vraag wat voor signaal hij en United afgeven door Antony in genade aan te nemen. "Hij heeft volledige medewerking verleend tijdens de onderzoeken. Er is geen aanklacht tegen hem ingediend." Antony werd de afgelopen tijd buiten de selectie gelaten, toen duidelijk werd dat er een politieonderzoek was gestart. De oud-Ajacied zou drie vrouwen hebben bedreigd en mishandeld.

Lisandro Martínez
Voorlopig kan Ten Hag niet beschikken over Lisandro Martínez. De Argentijn kampt met een voetblessure en is de komende periode uit de roulatie. Diverse Engelse media speculeren dat Martínez dit kalenderjaar niet meer in actie komt. "Ik kan bevestigen dat Martínez onder het mes gaat en enige tijd buitenspel staat", aldus Ten Hag.