'PSV-hereniging lijkt uitgesloten: oud-publiekslieveling verlengt bij Everton'

'PSV-hereniging lijkt uitgesloten: oud-publiekslieveling verlengt bij Everton'

05-10-2023 16:36
37

Het lijkt er niet op dat Jarrad Branthwaite spoedig terug zal keren bij PSV. De Engelse verdediger gaat een nieuw contract tekenen bij Everton, heeft zijn manager Sean Dyche laten weten op zijn laatste persconferentie. De laatste plooien worden de komende tijd gladgestreken.

De 21-jarige verdediger mag regelmatig opdraven in de basiself van Everton. Zo speelde hij dit seizoen al vijf wedstrijden negentig minuten mee in de Premier League. Everton wil hem daarvoor belonen en is dicht bij de verlenging van zijn contract. De huidige verbintenis van Branthwaite loopt tot en met 2025, maar de club wil daar dus een aantal jaar bijdoen. De laatste details worden op dit moment besproken tussen Everton en de entourage van Branthwaite.

Branthwaite was bij PSV een echte publiekslieveling. Hij werd vaak gekscherend 'Gerrit' genoemd en pakte ook vaak een basisplek in het Eindhovense elftal. Afgelopen zomer bleek hij te duur om definitief in te lijven. Aan het einde van de transferwindow kwam er nog een kleine flirt tussen Branthwaite en PSV, maar van een overstap kwam het uiteindelijk niet meer.