Valencia eist rectificatie na 'ongefundeerde leugens' van Vinícius in rechtbank

Valencia eist rectificatie na 'ongefundeerde leugens' van Vinícius in rechtbank

05-10-2023 17:20
14

Vinícius Júnior heeft zich donderdag gemeld bij de rechtbank naar aanleiding van de wedstrijd tussen Valencia en Real Madrid van 21 mei. Tijdens dat duel werd de Braziliaan racistisch bejegend door aanhang van Valencia. In de rechtbank verklaarde de aanvaller door het gehele stadion te zijn bejegend, maar Valencia eist op basis van die uitspraak een rectificatie. 

Het moment op 21 mei maakte ontzettend veel los. Het was niet de eerste keer dat Vinícius in Spanje het mikpunt was van racisme. Donderdag meldde hij zich in de rechtbank om zijn verhaal te doen. 

Wedden

Meer odds

Valencia kan zich niet geheel vinden in de uitspraken van Vinícus en eist om die reden een rectificatie. 'De club uit zijn verbazing, afwijzing en verontwaardiging. Zoals coach Carlo Ancelotti zelf publiekelijk erkende, kan het gedrag in geen geval worden gegeneraliseerd. De club is zich bewust van de ernst van de zaak. Racisme hoort niet thuis in het voetbal of in de samenleving, maar kan niet worden bestreden met drogredenen of ongefundeerde leugens. Deze kwestie vereist betrokkenheid van iedereen en Valencia begrijpt dat de club nauwkeurig en verantwoordelijk moet zijn bij dit soort situaties', luidt het statement van de club. 

'De Valencia-fans kunnen niet als racistisch worden aangemerkt en Valencia eist dat Vinícius Junior zijn vermeende verklaring van vanochtend publiekelijk rectificeert', besluit de Spaanse club.