Griekse media zien 'zwakste schakel' bij Ajax: 'Resultaat jammer en oneerlijk'

06-10-2023 00:00 Laatste update: 07:35
99

Ajax heeft niets te klagen over het gelijkspel tegen AEK Athene (1-1), concluderen Griekse media. Scheidsrechter Matej Jug én Jorrel Hato komen er slecht vanaf.

'Het is jammer en oneerlijk dat de drie punten niet in Athene blijven', schrijft Gazzetta donderdagavond. 'AEK was superieur aan Ajax. Ze waren agressief, vochten voor elke centimeter, misten gigantische kansen, maar speelden uiteindelijk slechts gelijk tegen de Nederlanders, die geluk hebben dat ze Griekenland verlaten met een punt.'

Jorrel Hato wordt door de Griekse krant gebombardeerd tot 'zwakste schakel van de wedstrijd'. 'Hato had veel problemen aan de linkerkant van de Ajax-defensie. Van zijn kant kwam ook de 1-1, gemaakt door Domagoj Vida.'

Ook de Sloveense scheidsrechter Matej Jug krijgt kritiek. 'Hij kende Ajax een veel te makkelijke strafschop toe, nadat Steven Bergwijn naar de grond ging. In de eerste helft irriteerde hij AEK ook met verkeerde beslissingen. Het was slecht scheidsrechterswerk', klinkt het.

'Vanaf de eerste minuut had de wedstrijd een uitstekend tempo', houdt Ta Nea het positiever. 'Het spel golfde op en neer. Helaas kreeg AEK voor de twaalfde opeenvolgende wedstrijd een tegengoal te verwerken. Toch lieten ze zich niet afschrikken en dat leverde in de slotfase de verdiende gelijkmaker op.'