Bergwijn: 'Scheids vroeg of ik hem wel wilde nemen, ik zei: gewoon doen'

Bergwijn: 'Scheids vroeg of ik hem wel wilde nemen, ik zei: gewoon doen'

06-10-2023 07:13
91

Steven Bergwijn had naar eigen zeggen geen moeite om de strafschop tegen AEK Athene (1-1) te nemen. De Ajax-aanvoerder kreeg, toen hij klaar stond om aan te leggen voor de penalty, enorm veel laserpennen in zijn ogen gericht.

Vanaf de AEK-tribunes werden Ajax-spelers de hele wedstrijd lastiggevallen door laserpannen. Zo ook bij de penalty van Bergwijn, die in gesprek met ESPN aangeeft dat hij niets kon zien. "Nee, eigenlijk niet. Het was lastig. De scheidsrechter vroeg aan me of ik hem wel wilde nemen. Ik zei: Ja, gewoon doen. Ze stoppen er toch niet mee. Ik weet waar het doel staat."

"Het is wat het is, je doet er niets aan. Je moet ermee dealen", vervolgt een nuchtere Bergwijn. De aanvaller krijgt de vraag of er in Europa niet harder opgetreden moet worden, zoals in de Eredivisie al gebeurt met het tijdelijk stilleggen van wedstrijden. "Misschien is het een optie, zou kunnen. Het is niet aan mij." 

Bergwijn werd in ieder geval niet van gedachten veranderd door de laserpennen. "Nee, eigenlijk niet. Ik neem altijd een hoek in mijn hoofd en probeer dan zo zuiver mogelijk te schieten."