Penaltymisser Simons breekt Leipzig op, Malen wint van Becker en Doekhi

Penaltymisser Simons breekt Leipzig op, Malen wint van Becker en Doekhi

07-10-2023 17:28
16

RB Leipzig is mede door een penaltymisser van Xavi Simons tegen puntenverlies aan gelopen in de Bundesliga. Borussia Dortmund trok in een spectaculaire wedstrijd tegen Union Berlin juist wel aan het langste eind.

RB Leipzig - VfL Bochum 0-0
In eigen huis trad Leipzig met Simons in de basis aan tegen het Bochum van oud-Vitesse-trainer Thomas Letsch. Die Roten Bullen waren zonder twijfel de bovenliggende partij in eigen huis, maar de bezoekers hielden goed stand. Na iets meer dan een kwart wedstrijd kreeg Simons echter de kans om de ban te breken voor Leipzig. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Manuel Riemann. Het lukte Leipzig daarna ook niet meer om de defensie van Bochum te slechten. Daardoor raken de Champions League-plekken nu wat uit zicht voor Simons en consorten.

Wedden

Meer odds

Borussia Dortmund - Union Berlin 4-2
Tegelijkertijd stond Donyell Malen met Dortmund tegenover het Union van Sheraldo Becker en Danilho Doekhi. De drie Nederlanders stonden allemaal in de basis. In het Signal Iduna Park wisten de hoofdstedelingen knap partij te bieden aan Die Borussen. Door twee vroege goals stond het al snel 1-1, waarna routinier Leonardo Bonucci vanaf de stip de 1-2 maakte.

In de tweede helft toonde Dortmund echter veerkracht: door een mooie pegel van Nico Schlotterbeck werd het al snel 2-2, daarna kwamen Julian Brandt en Julian Ryerson ook tot scoren. Zo eindigde het duel in 4-2. Dortmund is daardoor in ieder geval voor even de nummer twee van de Bundesliga, achter het verrassend goed presterende VfB Stuttgart.

Overige uitslagen
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3-1 (nog niet afgelopen)
FC Augsburg - SV Darmstadt 1-2