Ajax in degradatiezone gedrukt: Almere City boekt tweede Eredivisie-zege

07-10-2023 20:43 Laatste update: 20:46
318

Tegen RKC Waalwijk heeft Almere City zijn tweede Eredivisie-zege in de clubhistorie geboekt. In het Yanmar Stadion werd het 1-0 door een intikker van Thomas Robinet. Almere klimt daardoor op de ranglijst, terwijl Ajax nu in de degradatiezone staat.

Precies een week na het heftige moment rondom Etienne Vaessen reisde RKC naar Almere af. Na een botsing van de goalie met Brian Brobbey zat de schrik er goed in, maar hij maakt het inmiddels relatief goed. Vaessen was echter niet van de partij in het Yanmar Stadion, omdat hij door de botsing kampt met een hersenschudding. Daardoor stond Jeroen Houwen onder de lat bij RKC, wiens spelers en fans voor de wedstrijd met een mooie steunbertuiging kwamen voor Vaessen.

In het Yanmar Stadion waren Almere City en RKC aan elkaar gewaagd. Na enkele minuten kreeg Rajiv van La Parra namens de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd, na iets meer dan een half uur spelen was het ook raak voor Almere. Bij een gevaarlijke aanval in de zestien kwam de bal voor de voeten van Robinet, die de bal eenvoudig in het doel kon tikken: 1-0.

Vlak na rust kreeg Almere wat mogelijkheden, maar dat leverde geen goal op. Daarna duurde het lang voordat er weer kansen werden gecreëerd. In de slotfase zette RKC nog heel even aan, maar dat was tevergeefs: het bleef 1-0, waardoor de tweede Eredivisie-overwinning van het seizoen en in de clubhistorie een feit is voor Almere. De ploeg van Alex Pastoor verlaat daardoor de degradatiezone en staat nu even dertiende.

Daardoor wordt Ajax juist in de gevarenzone gedrukt. De Amsterdammers staan zestiende, wat aan het eind van het seizoen play-offs om degradatie zou betekenen. De ploeg van Maurice Steijn heeft echter wel nog twee wedstrijden te goed.