Kraay lovend over Feyenoord-huurling: 'Beter dan Sutalo en Ávila'

Kraay lovend over Feyenoord-huurling: 'Beter dan Sutalo en Ávila'

08-10-2023 14:14
31

Antef Tsoungui heeft een goede indruk gemaakt op Hans Kraay junior, stelt de ESPN-verslaggever bij Goedemorgen Eredivisie. Feyenoord contracteerde de twintigjarige centrale verdediger deze zomer, na zijn vertrek bij Brighton & Hove Albion, en stalde hem meteen bij FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

"Hij bouwt beter op dan de centrale verdedigers van Ajax", stelt Kraay bij Goedemorgen Eredivisie, verwijzend naar Josip Sutalo en Gastón Ávila. "Hij creëert iedere keer een man-meer-situatie op het middenveld en hij kan ook nog eens koppen", aldus Kraay, die vervolgens aan Pascal Bosschaart, assistent-trainer van FC Dordrecht, vraagt of het enthousiasme gerechtvaardigd is.

"Je zegt heel terecht dat hij een heel goede speler is", antwoordt Bosschaart. "We hebben heel veel beelden van hem bij Brighton gezien. Dat proberen we niet helemaal na te bootsen, maar we hebben wel paar dingen gezien waarvan wij denken: dat kunnen wij ook wel bewerkstelligen. Hij pakt het heel snel op en is verdedigend heel sterk. De maar is dat hij weet dat hij heel goed kan voetballen en soms wel eens wat laconiek kan zijn, waardoor het fout kan gaan. Dan dribbelt hij het middenveld in en raakt hij de bal kwijt. Dat soort dingen moeten eruit. Als dat lukt, dan speelt hij helaas niet meer bij Dordrecht."