Steijn duidelijk bij Ajax: 'Ik heb wel gevoel dat mijn positie nog houdbaar is'

Steijn duidelijk bij Ajax: 'Ik heb wel gevoel dat mijn positie nog houdbaar is'

08-10-2023 17:29 Laatste update: 19:02
82

Maurice Steijn heeft er 'echt vertrouwen in' dat hij en zijn staf Ajax uit de malaise kunnen helpen. De trainer van Ajax ziet echter ook dat het totaal niet loopt bij zijn ploeg.

Ajax verloor zondag met 1-2 van AZ, waardoor het nog maar één van zijn eerste zes Eredivisie-duels won. "Of ik tijdens de wedstrijd denk: wat gebeurt hier allemaal? Soms wel, omdat je ook duidelijke afspraken met elkaar hebt", reageert Steijn na afloop bij ESPN. "Gisteren (zaterdag, red.) maak je dat trainbaar, maar dat zie je te weinig terug. Dat kan met een aantal zaken te maken hebben. Het vertrouwen is heel broos en we zitten in een moeilijke periode."

"Maar ja, dan nog: het volgen van mensen in de zestien is een standaard-ding dat altijd moet, maar dat hebben we bij de tegengoals ook niet goed gedaan. Je haalt je momenten uit de wedstrijden tegen RKC en AEK. Dat hoopten we een vervolg aan te geven vandaag, maar dat is niet gelukt. Dat is heel triest", vervolgt Steijn, die er wel nog vertrouwen in heeft dat hij de boel om kan draaien in Amsterdam. "Ik wel. Ik heb er echt vertrouwen in dat dat ons als staf gaat lukken."

"De synarchie in de spelersgroep is gewoon goed. Als je de sprint ziet die Bergwijn na 95 minuten nog trekt om de bal terug te halen... Natuurlijk gaan er zaken niet goed in de kwaliteit, maar ik zie in ieder geval spirit in dat team", vervolgt Steijn. "Ik heb wel het gevoel dat mijn positie nod houdbaar is. Ik zal er 24/7 nog alles aan doen om deze ploeg en club weer naar boven te sturen." Steijn wil niets delen over de inhoud van gesprekken met Louis van Gaal die hij zal gaan hebben. "Het lijkt me wel duidelijk dat ik dat tussen hem en mij houd, de dingen die ik zie."