Lucca blikt terug op Ajax-periode: 'Heeft me op psychologisch vlak veel geholpen'

Lucca blikt terug op Ajax-periode: 'Heeft me op psychologisch vlak veel geholpen'

10-10-2023 20:17
16

Lorenzo Lucca kijkt ondanks zijn geringe speeltijd met een goed gevoel terug op zijn periode bij Ajax. De boomlange spits, die inmiddels uitkomt voor Udinese in de Serie A, geeft aan veel te hebben geleerd in Amsterdam. 

Ajax nam Lucca begin augustus 2022 op huurbasis over van Pisa. In de Johan Cruijff ArenA werd hij voornamelijk gebruikt als breekijzer. In totaal speelde hij veertien wedstrijden voor Ajax in de Eredivisie, waarin hij goed was voor twee treffers en één assist. "De ervaring in Nederland heeft mij enorm geholpen", vertelt Lucca in gesprek met Calciomercato

Ondanks het feit dat Lucca niet al te veel in de plannen voorkwam, kijkt hij positief terug op zijn tijd bij Ajax. "Ajax is een voetbalschool. Het was mijn eerste jaar in het buitenland en het heeft mij op psychologisch vlak veel geholpen, maar ook op individueel niveau. Het is een andere werkwijze dan dat we in Italië hebben."

Na zijn weinig vruchtbare periode in Nederland keerde de centrumspits terug naar Italië, waar hij nu uitkomt voor Udinese. Lucca maakte tot dusver één Serie A-doelpunt voor zijn nieuwe club, die momenteel de zeventiende plaats bekleedt op de ranglijst.