Kritiek kwam vroeger hard binnen bij Dumfries: 'Die opmerking vond ik zo bizar'

Kritiek kwam vroeger hard binnen bij Dumfries: 'Die opmerking vond ik zo bizar'

11-10-2023 12:40
42

Denzel Dumfries werd in het verleden geen enorme toekomst toebedeeld, maar de verdediger bewijst inmiddels het tegendeel. Met een basisplek bij Internazionale en vaak uitblinker bij Oranje, is hij erg goed bezig de laatste tijd. In gesprek met het Algemeen Dagblad schetst Dumfries situatie van vroeger, waarin mensen het niet in hem zagen.

Als jonge jongen werd Dumfries afgewezen bij FC Dordrecht en bij Feyenoord, waardoor hij bij Smitshoek aan de slag bleef. Maup Martens deed een keer een boekje open over die situatie met Dumfries in De Volkskrant. "In 2018 voelde niemand de behoefte om Dumfries op te halen bij Feyenoord. Op een gegeven moment moet je er ook voetballend uitkomen en dat moet ik nog zien."

Dumfries kan niet ontkennen dat dat soort uitspraken hem vroeger hebben geraakt. "Dat hardop uitspreken van twijfels, dat heeft in het verleden weleens aan mij geknaagd. Soms dacht ik bij bepaalde mensen: kijk jij wel écht? Ik las dat toen. Het was bizar. 'Ik moet het nog zien'. Nou, kom nog eens een keer kijken, zou ik zeggen. In de Champions League of bij Oranje. Die ene opmerking, dat vond ik gewoon bizar om te lezen."