België - Zweden gestaakt nadat Zweedse fans om het leven komen bij terreurdaad

België - Zweden gestaakt nadat Zweedse fans om het leven komen bij terreurdaad

16-10-2023 22:02 Laatste update: 22:57
425

Het treffen tussen België en Zweden is na 45 minuten gestaakt. Dat heeft alles te maken met een schietpartij in Brussel van maandag, waarbij twee Zweedse supporters om het leven kwamen. Op het moment van staken stond het 1-1.

Zo'n anderhalf uur voor de aftrap ging het mis in Brussel: een gewapende man schoot twee Zweedse voetbalfans met een automatisch vuurwapen neer. De vermoedelijke dader, die na het incident is gevlucht, heeft een video online geplaatst waarin hij dat hij handelde in naam van Allah. De wedstrijd tussen België en Zweden ging aanvankelijk wel gewoon van start, maar in de rust is nu alsnog besloten om te staken.

Naar verluidt komt dat verzoek van de spelers van Zweden, die het nieuws over de schietpartij in de rust pas te horen kregen. Tijdens de wedstrijd ontstond er al onrust op de tribunes van het Koning Boudewijnstadion. Zo verlieten meerdere directieleden van de Zweedse bond de eretribune, om een spoedoverleg te beleggen.

Ondertussen is de vermoedelijke dader nog op de vlucht. Daardoor wordt alle aanwezige Zweedse fans verzocht om niet meer de straat op te gaan in de kleuren van hun land. Het lijkt er namelijk op dat de dader een gerichte aanslag pleegde op de Zweedse supporters.