Hato wijst leermeester bij Ajax aan: 'Hij had mijn vader kunnen zijn'

Hato wijst leermeester bij Ajax aan: 'Hij had mijn vader kunnen zijn'

19-10-2023 12:47
30

Jorrel Hato heeft bij Ajax veel aan de adviezen van Remko Pasveer. De zeventienjarige verdediger weet dat hij zich verbaal meer moet laten gelden bij de Amsterdammers.

Het gaat snel met de ontwikkeling van Hato, die een vaste waarde is bij Ajax. "Kenneth Taylor en Devyne Rensch helpen me veel, maar ook Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Remko Pasveer", laat hij optekenen door Voetbal International. "Remko had mijn vader kunnen zijn, dat zijn jongens met veel ervaring. Als zij je iets vertellen, luister je wel. Sowieso luister ik naar iedereen hoor, als ze mij willen helpen. Dan moet het niet uitmaken wie het zegt."

Toch spart Hato in het bijzonder graag met Pasveer. "Met Remko heb ik het bijvoorbeeld veel over de communicatie tussen keeper en verdedigers. Dat is natuurlijk echt belangrijk. Remko kijkt daar heel kritisch naar: hoe kan hij het makkelijker maken voor mij en hoe kan ik het makkelijker maken voor hem? Die communicatie", legt de linkspoot uit.

"Bij mij gaat dat dan bijvoorbeeld over de binnenkant dicht houden en tegenstanders naar de buitenkant duwen. Als ze dan schieten, heeft hij meer kans om de bal tegen te houden. Zulke dingen." Niet alleen voetbaltactisch bespreken Hato en Pasveer veel. "Ook dat ik meer moet coachen, daar is hij wel mee bezig."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!