Vermiste Zweedse speler na twee weken weer terecht: 'We hebben contact'

Vermiste Zweedse speler na twee weken weer terecht: 'We hebben contact'

19-10-2023 20:59 Laatste update: 21:10
24

De Zweedse club Nörrkoping heeft maar liefst twee weken lang geen contact kunnen krijgen met de twintigjarige spits Emil Roback. Er was geen spoor van hem te bekennen, maar inmiddels is hij weer terecht, zo heeft de sportief directeur donderdag bekendgemaakt. 

Roback wordt dit seizoen door AC Milan uitgeleend aan Nörrkoping. Bij de huidige nummer zeven van de Zweedse competitie had hij het lastig. Toen Roback opeens niet meer op kwam dagen op de training, raakte iedereen binnen de club bezorgd. "Ik geloof er nog steeds in dat hij terugkeert. Dan kunnen we een plan maken voor iedereen", zo zei Tony Martinsson, de sportief directeur, onlangs nog. 

Inmiddels is er goed nieuws. Roback is terecht en Martinsson heeft contact met hem gehad. "Ik hem vandaag gesproken, dus de situatie is onder controle. We zeggen hier niets meer over", aldus Martinsson tegenover Expressen

Milan nam Roback in de zomer van 2020 voor een slordige anderhalf miljoen euro over van Hammarby IF. De tip kwam destijds van Zlatan Ibrahimovic, een landgenoot van de talentvolle aanvaller. Bij Milan heeft Roback nog een contract tot 2025. 

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!