Tiental Sparta houdt voorsprong vast en pakt eerste driepunter van de maand

28-10-2023 21:54
14

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis gewonnen van RKC Waalwijk. Door een rode kaart voor Arno Verschueren speelde De Kasteelclub een kwart wedstrijd met een man minder. De zeker lijkende zege werd niet meer weggegeven.

Sparta begon het seizoen sterk, maar wist de laatste drie wedstrijden niet te winnen. Thuis tegen RKC moest daar verandering in komen. Na iets meer dan tien minuten was spits Tobias Lauritsen voor het eerst dicht bij een doelpunt. Na een mooie steekbal van Verschueren had de Noor hem voor het binnentikken, maar doelman Jeroen Houwen redde.

Op slag van rust zette Sparta aan. Via Bart Vriends was de thuisploeg gevaarlijk, waarna de bal in de blessuretijd op de stip werd gelegd. Althans, in eerste instantie. De VAR draaide het besluit van de arbiter terug, waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten. Acht minuten na rust kreeg Sparta wél een penalty. Lauritsen ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0.

Niet veel later tekende Verschueren voor de tweede Rotterdamse treffer. Daarmee leek de wedstrijd in het slot te zitten, maar niets bleek minder waar. Verschueren liep na een harde tackle tegen een rode kaart aan, waardoor RKC bloed rook. De Waalwijkers slaagden er niet in de aansluitingstreffer te produceren en dus zegevierde Sparta.