FC Volendam verslaat Excelsior en maakt van Ajax nieuwe nummer 18 Eredivisie

29-10-2023 16:20 Laatste update: 16:35
48

FC Volendam heeft door een zege op Excelsior de laatste plaats op de ranglijst overgelaten aan Ajax. De nieuwe nummer zeventien van de Eredivisie trakteerden de Rotterdammers in eigen huis op een 3-1 nederlaag. Alle drie de Volendamse treffers vielen na rust.

Volendam begon het duel met Excelsior in de wetenschap dat Ajax tegelijkertijd de uitwedstrijd tegen PSV speelde, een op de afgelopen weken gebaseerde haast onmogelijke opgave voor de Amsterdammers. De Volendammers slikten na ruim een halfuur spelen de 0-1 van Excelsior. De in uitstekende vorm stekende Couhaib Driouech scoorde.

Na rust keerde de thuisploeg de wedstrijd volledig om. Benaissa Benamar zorgde acht minuten na de theepauze voor de 1-1, waarna Excelsior instortte. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen incasseerde vier minuten later ook de 2-1. Stijn van Gassel bracht aanvankelijk nog redding, maar de bal ketste vervolgens alsnog via Robert Mühren tegen het net. Toen Milan de Haan in de 71e minuut ook nog de 3-1 maakte, was de zege voor Volendam een feit. Van Gassel ging bij die treffer enorm de mist in.

Door de winst van De Palingboeren, is de laatste plaats op de ranglijst verleden tijd. Ajax verloor bij PSV uiteindelijk met 5-2, waardoor de Amsterdammers nu terug te vinden zijn op de achttiende plek.