Loting KNVB Beker:

Loting KNVB Beker: PSV - FC Twente, Feyenoord ontvangt Utrecht, Ajax naar amateurs

4 november om 23:35
Laatste update: 5 november om 02:08

De loting voor de zestiende finales in de KNVB Beker zijn verricht. Feyenoord ontvangt Eredivisie-laagvlieger FC Utrecht, Ajax brengt een bezoek aan de Utrechtse amateurclub USV Hercules en regerend bekerkampioen PSV kan zich opmaken voor een absolute topper. 

Excelsior Maassluis - FC Volendam wordt op 16 november nog afgewerkt, omdat de Palingboeren afgelopen week een inhaalduel met Ajax moesten afwerken. Om die reden zaten er 33 clubs in de koker bij de loting. Van de 31 clubs die zeker zijn van de zestiende finales komen er veertien uit de Eredivisie, zeven uit de Keuken Kampioen Divisie, zeven uit de Tweede Divisie en drie uit de Derde Divisie. 

Feyenoord kwam als eerste uit de koker. De Rotterdammers ontvangen Utrecht, waar het begin dit seizoen nog met 1-5 van won. AZ gaat op bezoek bij HHC Hardenberg, dat deze week voor een grote verrassing zorgde door Heracles Almelo uit te schakelen. Ajax hoeft niet ver te reizen. De Amsterdammers gaan een uitwedstrijd spelen tegen de Utrechtse derdedivisionist USV Hercules. Uit een van de laatste balletjes kwam PSV. De Eindhovenaren werden vervolgens gekoppeld aan FC Twente, een topaffiche dus. 

Verder valt op dat er met Vitesse - sc Heerenveen nog een Eredivisie-affiche is. Spakenburg, de verrassende halve finalist van vorig seizoen, ontvangt Excelsior. De wedstrijden worden gespeeld tussen 19 en 21 december, vlak voor de winterstop. De finale vindt plaats op 21 april, traditiegetrouw in De Kuip. 

De volledige loting voor de zestiende finales van de KNVB Beker
Feyenoord - FC Utrecht
HHC Hardenberg - AZ 
Hercules - Ajax
FC Dordrecht - Cambuur Leeuwarden
Quick Boys - De Graafschap 
DEM - winnaar Excelsior Maassluis - Volendam
FC Eindhoven - Fortuna Sittard
Spakenburg - Excelsior Rotterdam
GVV - NEC
Willem ll - FC Groningen
RKAV Volendam - AFC
Go Ahead Eagles - De Treffers
PSV - FC Twente
Katwijk - Almere City
Vitesse - SC Heerenveen
ADO Den Haag - Sparta Rotterdam