'FC Twente slaat belangrijke slag: aanvoerder gaat nieuw contract tekenen'

'FC Twente slaat belangrijke slag: aanvoerder gaat nieuw contract tekenen'

12-11-2023 10:10 Laatste update: 10:13
43

Robin Pröpper gaat langer door bij FC Twente. Dat meldt Tubantia zondagmorgen. De dertigjarige centrumverdediger, tevens aanvoerder van de Tukkers, gaat op korte termijn zijn handtekening zetten. 

Pröpper heeft op dit moment bij Twente nog een verbintenis lopen tot aan het einde van dit seizoen, maar daar gaat hij nu drie jaar een vastplakken. De stopper laat tegenover Tubantia weten erg blij te zijn met de naderende verlenging. "FC Twente is een ontzettend mooie club. Ik ben hier blij en mijn gezin ook. Natuurlijk heb ik soms wel eens met de gedachte gespeeld om nog eens verder te kijken in het buitenland, maar je moet ook blij kunnen zijn met wat je hebt. Het gras hoeft hoeft aan de overkant niet altijd groener te zijn. Bovendien wil ik ook niet dat ik aan het eind van mijn contract voor niets de deur uit kan lopen."

Twente nam Pröpper in 2021 over van buurman én rivaal Heracles Almelo. De centrale verdediger groeide in De Grolsch Veste snel uit tot een van de belangrijkste schakels. Arnold Bruggink, de technisch directeur van Twente, bestempelde hem afgelopen zomer nog als een van de belangrijkste aankopen van de afgelopen jaren.