Cambuur bindt ook ADO aan zegekar en stijgt weer op KKD-ranglijst

Cambuur bindt ook ADO aan zegekar en stijgt weer op KKD-ranglijst

12-11-2023 16:30 Laatste update: 16:34
26

SC Cambuur heeft de uitstekende vorm van de afgelopen weken zondagmiddag een passend vervolg gegeven op bezoek bij ADO Den Haag. De formatie van Henk de Jong won met 1-2 in de Hofstad, waardoor de Leeuwarders nu de nieuwe nummer zes zijn van de Keuken Kampioen Divisie

Het gaat Cambuur sinds de terugkeer van Henk de Jong als trainer behoorlijk voor de wind. Vorige week werd er nog met 1-8 gewonnen bij TOP Oss. Tegen ADO, dat bovenin meedraait in de KKD, ging het een stuk lastiger. Na 37 minuten spelen viel de eerste treffer van de middag. Fedde de Jong scoorde omspeelde doelman Kilian Nikiema en tikte binnen: 0-1. 

Direct na rust kwam Cambuur, tot grote vreugde van trainer De Jong, op 0-2. De doorgaans weinig scorende spits Robert Uldrikis kon van dichtbij raak schieten. ADO ging vervolgens opzoek naar de gelijkmaker, maar die zoektocht kreeg een flinke tik te verwerken toen Silvinho Esajas na ruim een uur spelen rood kreeg. ADO kwam nog wel terug tot 1-2, via Henk Veerman, maar zijn treffer kwam te laat, waardoor Cambuur opnieuw drie punten kan bijschrijven.