Van Rhijn (32) duikt op bij amateurs: 'Afwachten hoe ik het ga managen met Ajax'

Van Rhijn (32) duikt op bij amateurs: 'Afwachten hoe ik het ga managen met Ajax'

13-11-2023 12:16
33

Ricardo van Rhijn staat weer op het voetbalveld. Afgelopen weekend maakte de oud-speler van onder meer Ajax, Club Brugge, AZ, sc Heerenveen en FC Emmen zijn debuut voor FC Lisse in de Tweede Divisie.

Op bezoek bij ADO'20 boekte Lisse, dat onder leiding staat van Sjaak Polak, prompt de eerste driepunter (1-2) van het seizoen. "Het smaakt naar meer", zegt de 32-jarige rechtsback tegen Omroep West. Met zijn keuze voor Lisse heeft Van Rhijn het profvoetbal definitief vaarwel gezegd, anderhalf jaar na zijn laatste wedstrijd voor de Duitse club Karlsruher SC. "Lisse was de club die belde toen ik al een tijdje thuis zat en duidelijk werd dat ik mijn profcarrière niet meer door ging zetten."

Wedden

Meer odds

Vervolgens had Van Rhijn anderhalve maand nodig om weer wedstrijdfit te worden. Of hij langer dan één seizoen voor Lisse gaat voetballen, daar is hij nog niet over uit. "Langer doorgaan behoort ook zeker tot de mogelijkheden, maar het is even afwachten hoe ik het ga managen met mijn werkzaamheden bij Ajax", aldus Van Rhijn. Bij Ajax is hij, net als Siem de Jong en Daniël de Ridder, begonnen met een opleidingstraject van twee jaar, waarin oud-spelers kennismaken met wat er allemaal komt kijken bij een directiefunctie binnen Ajax.