Sneijder geïrriteerd: 'Als je hem in rust het veld op stuurt, scoort hij nog niet'

Sneijder geïrriteerd: 'Als je hem in rust het veld op stuurt, scoort hij nog niet'

13-11-2023 21:52
27

Wesley Sneijder heeft zich zondagavond geërgerd aan FC Utrecht. De recordinternational van Oranje zag dat een laat gelijkspel tegen Excelsior wel erg uitbundig werd gevierd, terwijl hij ook vol verbazing naar een interview van Jens Toornstra keek.

Utrecht kwam tegen Excelsior op een 0-2 achterstand, maar mede door een goal diep in blessuretijd werd het nog 2-2. "Dan ben je zo'n mooie club en heb je twee seizoenen geleden uitgesproken dat je de top-drie wil aanvallen", begint Sneijder zijn relaas bij Veronica Offside. "En dan sta je nu zestiende en ga je een soort van blij doen als je thuis 2-2 speelt tegen Excelsior: wat is er dan aan de hand? ik zag zelfs Ron Jans over het veld heenlopen met een big smile. Misschien wil hij de jongens daar een beetje vertrouwen mee geven."

Het is algemeen bekend dat Sneijder geen fan is van technisch directeur Jordy Zuidam, die in maart een terugkeer van de oud-voetballer bij Utrecht nog geblokkeerd zou hebben. "Ik blijf daarachter staan: er zal echt iets moeten veranderen, want dit gaat zo niet werken. Die spits (Isac Lidberg, red.): als je hem in de rust het veld op stuurt, maakt hij misschien nog geen goal. Als hij in de bal komt, hoef je niet eens meer te gaan staan als supporter: de bal gaat er dan namelijk echt niet in."

"Dan moet je toch wat gaan veranderen? Ik kan me daar best wel over opwinden en vind het jammer", vervolgt Sneijder. "Ik was echt geïrriteerd gisteravond. Ik heb een zwak voor bepaalde mensen bij Utrecht. Ik vind het verschrikkelijk wat daar gebeurt, er moet echt iets veranderen. Dat gebeurt niet alleen met twee of drie nieuwe spelers."

Vervolgens zoomt Sneijder nog in op een interview van Toornstra. "Die keeper (Barkas, red.) was de beste man van het veld. Na de wedstrijd wordt tegen Toornstra gezegd dat Barkas is uitgeroepen tot Man of the Match. Hij keek net alsof hij water zag branden. Dan zegt hij nog: ja, hij heeft gewoon zijn ding gedaan. Nee, hij heeft ervoor gezorgd dat je niet met 0-4 achter stond. Hij was fantastisch. Dan lijkt het al alsof er iets niet klopt, binnen die groep. Dan geef je hem toch alle credits?"