Kieft verbijsterd na Ajax-doelpunt: 'Half Nederland kijkt, dat doe je toch niet?'

Kieft verbijsterd na Ajax-doelpunt: 'Half Nederland kijkt, dat doe je toch niet?'

14-11-2023 07:10
54

Wim Kieft hekelt de manier van juichen van Ajax-middenvelder Benjamin Tahirovic, nadat die de 1-2 tegen Almere City maakte. De Bosniër ging op een reclamebord staan en wees naar het Ajax-logo op zijn borst.

Kieft heeft met verbijstering gekeken naar Tahirovic, die in de blessuretijd een penalty veroorzaakte, waardoor het 2-2 werd in Almere. "Dan sta je 1-2 voor en komt een of andere idioot zo inglijden… Dat kan toch niet? Die jongen is net drie maanden bij Ajax en ging na zijn doelpunt ook zo naar zijn shirt gebaren", foetert de oud-spits in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

"Hoe haal je dat in je hoofd?", vraagt Kieft zich hardop af. "Je weet dat half Nederland meekijkt. Je weet wat de helft van Nederland denkt als je dat doet. En je doet het toch... Dat doe je toch niet?", wijst hij naar de uitbundige manier van juichen van Tahirovic. Michel van Egmond heeft een idee waarom de controleur zo emotioneel de meegereisde Ajax-aanhang opzocht. "Hij wil de supporters paaien. En als hij die sliding niet had gemaakt, was het nog gelukt ook."