Ajax-beul in de wolken: 'Hoe bizar... scoren tegen Feyenoord én Ajax'

Ajax-beul in de wolken: 'Hoe bizar... scoren tegen Feyenoord én Ajax'

14-11-2023 08:25
42

Jochem Ritmeester van de Kamp geniet na van het gelijke spel tegen Ajax (2-2). De twintigjarige middenvelder was zondag een van de uitblinkers bij Almere City en tekende op fraaie wijze voor de openingstreffer.

"Het is echt bizar wat er allemaal over je heen komt", wordt Ritmeester van de Kamp geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Allemaal appjes van vrienden en familie, maar ook gewoon van mensen die je al heel lang niet hebt gesproken en gisteren toevallig de tv aandeden en je zagen scoren. Die sturen dan van: Je hebt het ver geschopt jongen. Leuk!"

Ritmeester van de Kamp vierde zijn doelpunt uitbundig met alle supporters. "Ik ben echt een jongen van de club, ik speel hier al sinds mijn negende", stelt hij. "Ik heb veel liefde voor Almere City. Op mijn negende mocht ik trouwens op proef bij Ajax. Daar viel ik af waarna ik werd 'gestald' bij Almere. Daar was toen een samenwerking mee. Ik ben niet zo dat ik denk van: als ik wél bij Ajax was aangenomen had ik zondag aan de andere kant gestaan. Zo denk ik helemaal niet."

Voor Ritmeester van de Kamp was zijn goal tegen Ajax zijn tweede tegen een grote club. Eerder dit seizoen scoorde hij tegen Feyenoord in De Kuip. "Ik sprak mijn ploeggenoot Danny Post er nog over hoe bizar het is om te scoren tegen Ajax én Feyenoord voor een Eredivisie-debutant. Het zijn mijn enige goals ook dit seizoen tot nu toe. Ik scoor graag ook tegen PSV, maar we willen ons in eerste instantie toch vooral handhaven."