Kieft betuigt steun: 'Hij is mentaal sterk, gaat er bewonderenswaardig mee om'

Kieft betuigt steun: 'Hij is mentaal sterk, gaat er bewonderenswaardig mee om'

14-11-2023 08:50
41

Wim Kieft springt op de bres voor Brian Brobbey. De Ajax-aanvaller is geregeld het mikpunt van kritiek, de voormalig Oranje-international houdt vertrouwen in de kwaliteiten van Brobbey.

De 21-jarige Brobbey maakte in oktober 2020 zijn competitiedebuut voor Ajax. Kieft vindt het jammer dat de spits is blijven stilstaan in diens ontwikkeling en wijst onder meer naar de transfer naar RB Leipzig. "Als je heel getalenteerd bent, ben je meestal zeventien als je in het eerste elftal komt. Dan heb je vier jaar om beter te worden. Maar hij is van blessure in blessure gevallen en ging naar Leipzig", zegt hij in Veronica Offside.

Toch denkt Kieft dat Brobbey het ver kan schoppen. "Die jongen is mentaal heel sterk. Hij heeft een hoop over zich heen gekregen, niet normaal. Hij gaat er bewonderenswaardig mee om." Kieft krijgt bijval van Andy van der Meijde. "Hij is de enige in het team die er nog in gelooft en wil werken voor het team. De rest loopt er maar een beetje omheen van: het zal allemaal wel."